2022-10-21

„Marsz Godności” - dlaczego "S" zaprotestuje 17 listopada

Zdaniem KK NSZZ "Solidarność" propozycje rządu nie chronią społeczeństwa przed ubóstwem energetycznym, nie chronią firm energochłonnych przed upadłością, a w kontekście wysokiej inflacji nie gwarantują podwyżek dla szeroko rozumianej sfery finansów publicznych. Nie dają też jasnej odpowiedzi co dalej z emeryturami stażowymi. Dlatego Solidarność 17 listopada organizuje manifestację pod hasłem "Marsz Godności".

Komisja Krajowa NSZZ „Solidarność” ogłosiła, że 17 listopada odbędzie się w Warszawie manifestacja, podczas której Solidarność będzie się domagać:
• Systemowego powstrzymania wzrostu cen energii uzyskiwanej ze wszystkichrodzajów surowców i nośników;
• Zapewnienia godziwego (systemowego) wzrostu wynagrodzeń pracownikóww szeroko rozumianej sferze finansów publicznych;
• Przyjęcia ustawy dotyczącej tzw. emerytur stażowych.
Hasło manifestacji to: „Marsz Godności”!

Wiecej ---> https://www.solidarnosc.org.pl/aktualnosci/wiadomosci/kraj/item/21856-marsz-godnosci-dlaczego-s-zaprotestuje-17-listopada

Pobierz logo:

Logo w formie -> pdf.